My Generation Sucks

As I moved on

Vuodenvaihde meni aivan kuten ennenkin. Syötiin isolla porukalla hyvää ruokaa, pelattiin lautapelejä ja katsottiin elokuva. Keskiyöllä lähdin tällä kertaa ulos katsomaan ilotulitusta. Mukana menossa olivat OonaJukka, MinnaMatti, KimAmalia, Mika, Maria ja tietysti minä ja Ismö isännöimässä.

Vuonna 2010 keräsin aikuispisteitä käymällä museoissa normaalia enemmän, aloittamalla todellisen teenjuonnin, vakiinnuttamala kuntosaleilun osaksi arkea ja sisustamalla kodin lähes valmiiksi. Aloitin myös vakavat haaveilut minun ja Ismon omasta asunnosta. Vietin joulun ensimmäistä kertaa Tampereella, ruokin oravia ja meillä oli hienoimmat synttäribileet koskaan; pukukoodina viikset. Oman maan rajojen sisäpuolelta poistuin Lontooseen. Valitettavasti vuosi 2010 oli myös kaksien hautajaisten vuosi.

Loppuvuodesta Kim ja Amalia muuttivat naapuriin, mikä teki tästä myös ennätyksellisen leffojen katselemisvuoden, Valokuvasin vähemmän ja luin enemmän; 148 kirjaa.

Määrän suuruus johtuu osittain siitä, että aloin taas lukea runoja enemmän, ja runokirjoista monet ovat aika lyhyitä. On minulla toki ollut aikaakin lukemiseen enemmän kuin yleensä, kun koulua on ollut niin vähän. Nopealla vilkaisulla nostaisin vuoden 2010 aikana lukemistani kirjoista esille ainakin seuraavat: Sari Näreen toimittama Ruma sota, John Ajvide Lindqvistin Ihmissatama, Enrique Morielin Ajattoman kaupungin varjot ja Claudie Gallayn Tyrskyt.

Tyrskyt oli taas yksi hyvin kauniisti kirjoitetuista merenrantakuvauksista. Minulla ei ole mitenkään erityistä, romanttista suhtautumista mereen. Silti olen koko ikäni pitänyt kirjoista joiden tapahtumapaikka on meren läheisyydessä. En ole mikään metsässä samoileva luonnosta elämänilonsa ammentava ihminen (päinvastoin, mikä tuli todetuksi kun kesällä koitin käydä mummun kanssa poimimassa marjoja), mutta vesisade, suot, järvet, meret ja joet koen itselleni läheisiksi. Sitä paitsi useat veden läheisyyteen sijoittuvat kirjat ovat mielestäni jotenkin herkästi kirjoitettuja. Majakoihin minulla sen sijaan on vähän sellainen haaveksiva suhtautuminen. Enkä ole edes ikinä käynyt yhdessäkään. Olen tosin ajatellut korjata sen asiantilan ensi kesänä.

Keikoillakin tuli käytyä aika harvakseltaan, toisaalta näin kuitenkin yhtyeen, josta en ollut uskaltanut edes uneksia, eli Nekromantixin. Muita hienouksia olivat Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Leonard Cohen uudestaan ja Ulver. Bändeistä eniten kuuntelin The Smithsiä (ylläri), The Heartburnsia ja Ladytronia. Uusia löytöjä oli Frank Zappa, Bloodsucking Zombies From Outer Space ja Blue Foundation.

Elokuvia tuli tuijoteltua 351, joista uusintoja oli 30. Katsoin aika paljon toimintaleffoja ja film noiria. Mieleen jäivät ainakin Stalker, Four Lions, Moon ja Rope. Rakastuin Charlie Chapliniin.

Vielä lopuksi joulukuun elokuvat:
Katsastus
Sleeper
Mary Shelley’s Frankenstein
Ichi the killer
Con air
Noidan kirot
Titanic 2
Iivana julma, osa 1
Walking dead, kausi 1
Talo numero 17
The Day the world stood still (1951)
Cat in the brain
Kevät koittaa Hitlerille
Frostbite
Ollako vai eikö olla
General Idi Amin Dada
Big heat
Rare exports
Dyyni
Double idemnity
Blade runner
Vampyr
Mascot
MPD-psycho osa 1
Four lions (uusinta)
Ronin
Barfly
Naisten kaupunki
Liikenne
Laskettu aika
Monkey shines
Kasvoton kauhu
Riemuloma Rivieralla
Kummisetä 2


Jätä kommentti