My Generation Sucks

Jouluinen

Joulu meni leppoisasti. Iskä ja Matti tulivat aattoaamuna Tamperelle valmistamani lihapadan ja triplasuklaakakun äärelle. Saunotiin, käytiin Kalevan hautausmaalla ja katsottiin muutama leffa. Joulupäivänä ajettiin Jyväskylään, kävin äidillä ja illaksi ajettiin mummulaan. Sitä samaa rauhallista olemista (paitsi että iskän ja Matin jutut nyt aina ovat kaikkea muuta kuin rauhallisia), kuin aina ennenkin.

Untitled

Untitled

Untitled

Lahjaksi tuli mm. mummun tekemä huopa, flanelipyjama (hyvin petollinen: se on niin lämmin ja pehmeä, etten haluaisi pukeutua enää muuhun), askelmittari, verenpainemittari, astioita, majakkajuliste, kirja ja käsineet. Ei mitään turhaa, mikä ilahduttaa suuresti.

Jos vielä ennen vuoden loppua hehkuttaisin paria kirjaa:

Kazuo Ishiguro – Pitkän päivän ilta
Hovimestari muistelee menneitä ja kuvittelee kertovansa entisestä isännästään, vaikka rivien välistä pulppuaa oma elämäntarina. Pidin tästä aivan jäjettömästi, jotenkin se, että tunteet ja tapahtumat tulivat esiin yksityiskohdissa vähin erin toimi täydellisesti.

Peter Englund – Hiljaisuuden historia
Pienten asioiden historiaa, kuten ikävystymisen, vetoketjun, post-it- lappujen jne. Esseemäisellä tyylillään Englund kuitenkin osaa yhdistää pienetkin asiat suuriin.

Tiina Raevaara – Hukkajoki
Raevaara maustaa katoamisesta kertovan tarinan yliluonnollisella, eikä selittele liikaa. Verkkainen tunnelma, asiat nousevat esiin kuin itsestään. Hyvin tunnepitoinen tarina, mutta lisäksi vielä yllättäväkin.

Minut löytää nyt sitten myös Goodreadsista.
Muutama lisäkuva joullulta.

Marraskuun elokuvat

The Dark
Fright Night
Paris, Texas (uusinta)
Berliinin taivaan yllä
Late Lammas, kaudet 1,2
Pahuuden Portti
The Bay
God Bless America
Howling (uusinta)
Shogun Assassin
Sinä Elävä (uusinta)
Angel-a
Toisen kerroksen lauluja (uusinta)
Tuhon enkeli
Barbarella (uusinta)
Tappava Ase


Jätä kommentti