My Generation Sucks

Syväluotaava vuosikatsaus

Lautapelejä, hyvää ruokaa, raketteja, tinan valamista saunomista ja parhausihmisiä. Jossain siinä välissä vaihtui vuosi. Mitäs sitä hyvää kaavaa muuttamaan.

Näin vuoden 2013 ensimmäisenä päivänä aion katsoa mennyttä vuotta taaksepäin ja analysoida kypsästi merkityksellisiä hetkiä vuonna 2012:

– Hiihto. Hiihdin ensimmäisen kerran moniiin vuosiin ja tykkäsin siitä. Niin paljon, että iskä on harkinnut vakavasti hankkivansa minulle omat sukset. Kun ihminen nousee vapaaehtoisesti suksille lapsuusvuosien traumaattisten kouluhiihtokokemusten jälkeen, on kyseessä selvästi aikuistumisriitti, jolle mitkään rippikoulut, armeijat tai bar mitsvat eivät vedä vertoja.

– Korkeasaari. Hiihdon tavoin tämäkin tapahtui ensimmäisen kerran lapsuuden jälkeen. Selvästi elämäni on kiertänyt jonkinlaisen ympyrän nyt kun olen aikuisenakin todistanut, että kasvun myötä saavutetut lisäsentit eivät auttaneet asiaa: niitä perkeleen kissapetoja ei vaan ikinä näe.

– Habailu. Ansaitsisin melkein mitalin siitä, että muutaman vuoden saleilun jälkeen olen päässyt pisteeseen, jossa pitkiä motivaatiokatkoja ei ole. Lisäksi *rumpujen pärinää* olen vihdoin kypsynyt myöntämään, että liikunta tosiaan tuo virkeyttä ja hyvät yöunet. Sitä paitsi olen vahvempi kuin koskaan ennen! Paskat henkisestä kasvusta, kunhan lihakset kehittyy. Tai ehkä olen jo henkisesti niin korkealla, että ainoa kehittämiskohde on vain kroppa…

– Kihlaus. Kahdeksan vuoden jälkeen lopetettiin Ismon kanssa deittailu ja siirryttiin vakavaan suhteeseen.

– Alpit ja moottoriveneily Lohjalla sateessa. Eroavat toisistaan rankasti, mutta molemmat aiheuttivat olon WAU ja JEE!

– Elokuvia / sarjojen kausia tuli katseltua 255 kappaletta. Kirjoja kertyi luetuksi 110. En rupea erittelemään parhaimmistoa, koska olen koittanut mainita niistä jo aiemmin.

Ja nyt se tärkein pointti: vuosi 2012 oli paljon parempi kuin ensin muistin. Saa vuosi 2013 silti olla minun puolestani parempi.

Untitled

Joulukuussa katsoin:
Faust
The Divide
AlLy McBeal, kausi 2
Hämärästä aamunkoittoon 2
Louise C.K. Chewed up
Alice in the cities
Menetetty maa (uusinta)
Cleaner
Killing them softly
Goodfellas

Killing them softlyssa oli muuten niin mielettömän hienostunut äänimaailma, että ihan jo sen takia kannattaa käydä katsomassa elokuvateatterissa. Yhdistää myös hienosti Amerikan taloudellisen rappion alamaailmaan ja visuaalisestikin komea se on.

Sama laiska ja kunnianhimoton ihminenhän sitä edelleen on, mutta ei se ole koskaan haitannut, joten eteen päin, sanoi mummo lumessa!


Jätä kommentti