My Generation Sucks

30 päivää kirjoja: päivä 11: kirja jota inhosin

Paulo Coelho: Veronika päättää kuolla

Juoni: Veronika yrittää tappaa itsensä, mutta epäonnistuttuaan joutuu mielisairaalaan. Siellä selviää, että hänen sydämensä on vaurioitunut ja hänellä on elinaikaa viikko.

Kokemus: VOINYTHELVETINSAATANA! Juuri ja juuri sain luettua tämän ensilauseista asti ennalta-arvattavan, lattean tarinan, jollaisen 15-vuotiaskin pystyisi kirjoittamaan. Kirjan kömpelö ja yksioikoinen opetus siitä, että rakkaus voittaa ja parantaa kaiken on niin tympeä ja epäomaperäinen, että alan epäillä Coelhon lukeneen vain muutaman lausahduksen jostain “rakkauden ruusuja” -aforismikirjasta ja sepittäneen siihen ympärille pienen rakenteen, jota vain hyvin varoen kutsuisin juoneksi.

Tai ehkä olen van katkera siitä, että Coelho on onnistunut hankkimaan rahaa näillä mukafilosofisilla aivopieruillaan.


Jätä kommentti