My Generation Sucks

30 päivää kirjoja: päivä 12: kirja jota ennen rakastin

Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva

Juoni: Taiteilija maalaa taulun käyttäen mallinaan naisten ja miesten ihailemaa kaunista ja viatonta Doriania. Käykin niin, että Dorian ihastuu lopputulokseen ja esittää toiveen, että kaikki elämän jättämät merkit siirtyisivät kuvaan, eivätkä häneen. Toive näyttää toteutuvan ja Dorianin elämän täyttää monenmoiset paheet, joista hän selviää pysyen yhtä nuorekkaana kuin aina.

Kokemus: Wilde kirjoittaa sujuvasti, rakentaa hahmoistaan mielenkiintoisia ja varustaa koko komeuden sopivalla määrällä sukkeluuksia ja pohdinnoilla hyveistä, paheista ja tekojen seuraumuksista. Kirja oli minulle joskus 15-17 vuotiaana erittäin tärkeä ja ainakin Minnan ja Sannan kanssa taisimme hypettää sitä jonkin verran.

Vieläkään teos ei ole mielestäni millään lailla huono, mutta nyt reippaasti teini-iän ylittäneenä suhtaudun siihen kuitenkin vähemmällä innolla. Tarinan sisältö ei hetkauta enää samalla tavalla kuin nuorena, ehkä siksi, että tämän tyyppisiin kertomuksiin on jo ehtinyt tottua.


Jätä kommentti