My Generation Sucks

30 päivää kirjoja: päivä 15: mieluisin miespuolinen hahmo kirjassa

Kristina Carlson: William N. päiväkirja

Juoni: Pariisissa 1800-luvulla elävä kasvitieteilijä havannoi ympäristöään ja tuntojaan päiväkirjaansa. Helposti loukkaantuva William elää melkoisen yksinäistä elämää ja kokee tulleensa täysin väärinymmärretyksi.

Kokemus: Päiväkirjateksit tuovat mieleen äkäisen, jupisevan vanhuksen hyvin todentuntuisesti. Välillä Williamia tekee mieli taputtaa päälaelle, välillä tekee mieli läpsiä kasvoihin, niin taidokkaasti hän itse jääräpäisyyttään pilaa elämänsä. Toisinaan William tekee ympäristöstään huomatuksia, jotka kitkeryydessään aiheuttavat minulle naurunpyrskähdyksiä.

Todellisuudessa Williamin kaltainen ihminen olisi tietenkin hyvin ikävä henkilö, mutta Carlson osaa kirjoittaa vanhan äkäpussin mietteitä niin terävästi, että epämiellyttävä käytös muuttuu koomiseksi. William tuntuu hyvin inhimilliseltä, ja kun tirkistelee hänen päiväkirjaansa, olisi helppo korjata elämän ongelmakohdat, mutta läheisilleenhän William ei aivoituksiaan selväksi tee.

Hän vain on äkäinen, pettynyt, omista aivoituksistaan kiinni pitävä vanhus. Tulee mieleen eräs netissä laajalle levinnyt kissa:

6386


Jätä kommentti