My Generation Sucks

30 päivää kirjoja: päivä 9: kirja, josta en uskonut pitäväni, mutta jota päädyin rakastamaan

No, tämä päivä numero yhdeksän otsikko on vähän typerä, joten pieni alkuselittely lienee paikallaan. En edes yritä lukea kirjoja, joista en usko pitäväni. Valitsin siis kirjan, joka ei ensin kiinnostanut minua, mutta jonka päädyin lukemaan asenteella “no miksipä ei”, kun työkaveri oli sitä suositellut. En päätynyt “rakastamaan” alla olevaa teosta, mutta hyvin viehättävänä ja vangitsevana sitä pidin.

Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin

Juoni: Aikoinaan yhdessä opiskelleet Graham ja Petr osallistuvat maanpiirin kiertokilpailuun, jossa reitti taitetaan 1700-luvun tavoilla. Mukaan apureiksi tulevat Grahamin vaimo ja Petrin veli. Matkustaminen toimii näyttämönä ihmisten välisille tapahtumille ja tuntemuksille.

Kokemus: Teksti imaisee mukaansa ja ihmisten väliset jännitteet kehittyvät hyvin realistisella tahdilla. Tärkeintä henkilöissä on se, että he ovat niin raa’an inhimillisiä ja lukiessani vaivuin välillä henkilöiden puolesta hyvinkin syvään epätoivoon. Vahva tunnelataus kantaa tarinan loppuun asti.


Jätä kommentti