My Generation Sucks

30 päivää kirjoja: päivä 16: mieluisin naispuolinen hahmo kirjassa

Lionel Shriver: Poikani Kevin

Juoni: Eva Khatchadourian kirjoittaa kirjeitä miehelleen, aiheena heidän avioliittonsa ja erityisesti esikoisensa Kevin, joka on päätynyt kouluampujaksi. Eva käy paperilla läpi tunteitaan ja erittelee tapahtumia menneisyydestä, pohtien toimiko hän äitinä alusta asti väärin ja näin aiheutti poikansa teot.

Kokemus: Eva ei ole yksipuolinen latistettu äitihahmo, vaan hyvin monitasoinen itseään ja ympäristöään älykkäästi arvioiva nainen. Hän on uskottava, sillä kuten ihmiset oikeastikin, hän heijastaa asiat omien kokemustensa ja tunteidensa kautta. Lähes periaatteellisen äidinrakkauden lisäksi Eva kokee myös vihaa, pettymystä ja kaipuuta etäiseksi käyneen aviomiehensä luo. Yhden ihmisen kertomaksi tarina on hämmentävän vahva ja moniulotteinen.


Jätä kommentti