My Generation Sucks

Tervehdys

Elämä on rullannut omaan normaaliin tapaansa, sisältäen isoja ja pieniä kivoja juttuja. Koneella tulee luuhattua hyvin vähän ja jo pitkään minua on vaivannut sosiaalisen median ilmiö, jossa kaikki tekemisensä tulisi selostaa, kuvata ja jakaa, jotta kaikki varmasti tietävät, että elät. Välillä ilmassa tuntuu olevan jonkinlaista muille vakuuttelun tarvetta, ikään kuin elämän arvo muodostuisi siitä, millaisen kuvan siitä muille antaa. Tämän vuoksi silmille sataa tuutin täydeltä mitä mielenkiinnottomimpia asioita toisten elämästä.

Itse en ainakaan usko olevani oikeasti niin kiinnostava henkilö, että jokainen päivän tekemiseni kannattaisi selostaa kaikille. Näin ollen olen pyöritellyt päässäni aika paljon myös omaa netissä olemistani. Totuuksia ovat kuitenkin myös seuraavat asiat:
– nautin valokuvaamisesta paljon ja on kiva myös laittaa kuvia johonkin esille
– blogi on (tai siis olisi, jos sitä vähän useammin päivittäisin) hyvä paikka suoltaa sellaisia sattumuksia elämästä, joita haluaa
– blogi on myös helppo tapa pysyä kärryillä kavereiden menoista ja pitää kaverit kärryillä omista menoista, kaikkia kavereitaan kun ei ehdi nähdä aina kun haluaisi
– itselle tärkeitä juttuja on kiva jakaa muille
– olen hulluna listoihin

Näin ollen saatte nyt pikakelauksen loppuvuoteen 2014 ja alkuvuoteen 2015.

Syksyllä tuli käytyä ErnoLiisan luona juhlimassa synttäreitä ja mummulassa ihan muuten vain.

ErnoLiisan luona kävin myöhemmin syksyllä myös uudestaan, aika verisissä merkeissä. Koska haluaisin itselleni erilaisia eläinten kalloja (kanin kallo minulla jo on), oli Liisa lämmöllä ajatellut minua, kun teurastaja antoi hänelle heidän kesäpässiensä päät. Istuimme yhden illan ensin nylkemässä päitä ja sitten leikkaamalla niistä lihoja irti. Myös silmtä, aivot jne. kaivettiin pois. Välillä päitä vähän keitettiin, jotta liha irtoaisi helpommin. Tämä projekti on vielä kesken (terkkuja ErnoLiisan pakastimeen), koska yksi ilta ei riittänyt. Nyt keväällä toivon mukaan homma saatetaan loppuun keittämällä, kaivamalla ja lopulta valkaisemalla pääkallot. Pieninä yksityiskohtina voin kertoa, että ei tullut huono olo, silmät eivät todellakaan irtoa saati puhkea helposti ja veren hajuun tottuu. Mitäpä ei ihminen tekisi saadakseen, mitä haluaa.

Syksyllä löysin myös pitkästä aikaa uuden musiikkirakkauden: Black Rebel Motorcycle Club. Olen viimeksi ollut näin jumissa jonkun bändin tuotannossa silloin, kun elämääni astui The Smiths. Eli vakavaa on.

Joulun olin Jyväskylässä ja uutena vuotena meillä pelattiin lautapelejä, valettiin tinaa ja syötiin kuten tavallisesti.

Se mikä on muuttunut ja pitänyt kiireisenä on, että “meillä” tarkoittaa nykyään minun ja Iamon omaa kotia. Tai siis pankinhan tämä oikeastaan on ja meillä on ihan ikioma 20 vuoden asuntovelka maksettavana, mutta kumminkin. Hervanta jäi taakse ja Epilä kutsui kun saimme silmiimme juuri sellaisen asunnon kuin olimme etsineetkin.

Kyseessä on siis saunallinen kolmio. Haimme remppakohdetta, eli tekemistä on ollut, kun hela hoito on laitettu alusta alkaen uusiksi, kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Iso kiitos kuuluu kuitenkin kavereille, jotka tarjosivat apua jo ennen kuin ehti pyytää (parhaat kyllä tunnistaa itsensä) ja sukulaisille. Hommaa on vielä paljon (esim. sauna on kokonaan tekemättä, eikun, onhan siellä jo tinapaperit seinällä ja lattia), mutta jo pitkään on ollut sen verran valmista, että elämä sujuu normaalisti.

Kaksi tärkeintä tekijää asunnossa: parveke on ISO ja typeriä hukkaneliökäytäviä ei ole. Asunnun pohjaratkaisu on avara ja ikkunoita on vähän joka seinällä. Ikkunoiden takana on pensaita, joissa lymyää aamuisin pikkulintuja (ei tietoakaan Hervannan lokeista), bussilla pääsee keskustaan vartissa (ja töihinkin suoraan) ja vieressä on lenkkimaastot. Asunnosta ja rempasta on tarkoitus tehdä joskus oma postauksensa, joten se siitä tällä erää.

Työsopimustakin jatkettiin siten, että alkuvuoteen 2016 saa olla rauhassa. Töissä olen puurtanut ahkerasti saldoja tehden, sillä ihan pian suuntaamme Ismon kanssa Barcelonaan häämatkalle. Viime sunnuntaina kävimme katsomassa Cirque du Soleilin näyöksen (oli mahtava) ja eilen Klubilla nautittiin kaksi tuntia Laibachin soitosta (oli mahtava myös). Kevät on mennyt kyllä hirveällä vauhdilla, mutta menkööt.

Loppuun dumppi vuoden 2014 leffoista:

Tammikuu;
Torinon hevonen
Joe Kidd
My name is Modesty
The Raid (uusinta)
Profeetta
Blue Collar
Human centipede 2
Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi
There will be blood (uusinta)
The Aviator
Glengarry Glen Ross
Warning shadows
X-files, kausi 4
Riget
Riget 2
Starcrash
Up
Station Agent (uusinta)
Studio Julmahuvi (uusinta)
Rosemary¨s baby (uusinta)
2-headed shark attack

Helmikuu:
Fantomas
Neljä huonetta (uusinta)
Valkoinen peura
Cubic
Triangle
Robocop (2014)
Jaws

Maaliskuu
Nostalgia
Fantomas 2
Einstein ja Eddington
True detective, kausi 1
But I’m a cheerleader
Phantasm
Nymphomaniac vol 1
Nymphomaniac vol 2
Häxan
Rocky V
Körkarlen
Behind the screen
The floorwalker
Leijonasydän
Inside Llewyn Davis
Man with the iron fists
MIB: II (uusinta)
Only lovers left alive
We are what we are
Nebraska
Side effects
Would you rather

Huhtikuu:
Väin unta elämästä
Samsara
Fear in the night
Wilde
Duck soup (uusinta)
Ei koskaan sunnuntaisin
Frozen Ground
Kymmenen pientä neekerinpoikaa
Kaunis Sabrina
Mishima
Avioliitto italialaisittain
Miss Jean Brodien parhaat vuodet
400 kepposta
Frankenstein’s army
Thinner
Sinkkuelämää, kaudet 1-6 (uusinta)
Dressed to kill
Devil

Toukokuu:
Now you see me
Suuri kauneus
Terror at the opera
Asfalttilampaat
To Rome with love
The Iron Lady
The Counselor (uusinta)
Martha
Locke
Lyhyt onni
Dark Skies
Hautausmaan orgiat

Kesäkuu:
Small apartments
Black books, kaudet 1-3 (uusinta)
The Conjuring
Cry Baby
Kapina laivalla
Borgman
The Pawnshop
The fireman
Kuoleman juna
Gothic
Korppikotkan kolme päivää
The Adventurer

Heinäkuu:
X-files, kausi 5
Fight the future
Lego Movie
Snowpiercer
The wolf wall street
American Ninja
True Detective (uusinta), kausi 1
Pain and gain

Elokuu:
A foreign affair
Haunter
Heinäsirkat
Omnivores
Paradise: love
Rites of spring
Dead in Tombstone
Paradise: Faith
Five easy pieces
Ja saapuu oikea yö
Hell
The Keep
Silent Hill: Revelation
Sin City: A dame to kill for
The Conversation
Top Gun

Syyskuu:
40 days and nights
Los bastardos
Paradise: Hope
Black sunday aka the mask of satan
Singham
Song for Marion
The seasoning house
Pasila, kausi 3 (uusinta)

Lokakuu:
Gone girl
20 000 days on earth
Wolf creeck 2
Dr. strangelove
Jamaika Innin rantarosvot
Bon voyage
Aventure Malgache
The Tramp
The Count
The immigrant
Easy street
The cure
Monty Pythonin hullu maailma (uusinta)
Frankenhooker
Day of the dead (uusinta)
Lmming (uusinta)

Marraskuu:
Pasila, kausi 1 (uusinta)
Contracted

Joulukuu:
Livid


Jätä kommentti