My Generation Sucks

Barcelona 22.3. – 27.3.2015

9905

Häämatka Barcelonassa meni hyvin. Pidin kaupungista, mutta mitään palavaa intohimoa sitä kohtaan en kuitenkaan tuntenut. Lämpötila oli n. +15 asteessa koko ajan, parina päivänä satoi ja parina oli aurinkoa.

4143

9969

0046

Barcelonan ulkomuodon vaihtelevuus oli miellyttävää; sain ahmia silmilläni kyllikseni niin rappioromantiikkaa uhkuvia rapistuneita rakennuksia graffiteineen kuin modernin kiiltäviä pilvenpiirtäjiäkin. Hotellimme sijaisti tähän tarkoitukseen ihanteellisella alueella; riippuen siitä, mihin suntaan lähti, oli molempia tyylejä nähtävillä heti. Tietenkin myös satama ja meren läheisyys kutkuttivat.

9993

9874

Koko reissun aikana tuli Ismon mittausten mukaan käveltyä n. 90 kilometriä. Jalat oli vähän hellinä, mutta joka ilta otettu vaahtokylpy helpotti. Ylipäätään reissusta iso osa koostui vain haahuilusta ympäriinsä.

0042

0050

Kuljimme toki La Ramblan läpi sataman Kolumbus-patsaalle, poiketen matkan varrella kauppahalliin ihmettelemään kalojen, hedelmien ja jos minkä tarjonnan monipuolisuutta. Vanhan kaupungin kujilta päädyimme Realce Cercle Artistic de Barcelona -museoon, jossa oli esillä Salvador Dalin varhaisempaa tuotantoa.

9897

Eksyimme myös sarjakuvakauppaan, jossa nuorena Turussa asunut myyjä innostui juttelemaan kanssamme niin nopealla tahdilla, etten pysynyt koko aikaa perässä. Sagrada Familian ohi kävelimme, mutta sisälle emme jonottaneet, kun ei minua eikä Ismoa kumpaakaan se niin paljon innostanut.

9846

0134

Koko reissun paras hetki oli kuitenkin, kun kävelimme yöllä rannalle. Pimeä ja tuulinen ranta oli lähes autio ja seisoimme pitkään aallonmurtajalla katsomassa, kun mustasta horisontista nousi aina yhtäkkiä valkoisena hohtavia vaahtopäitä kuin tyhjästä, vain hajotakseen isoina pärskähdyksinä kiviä vasten, Ihana meri!

0032

Barcelonan suurimmalla “kirpputorilla” (en kai ikinä totu siihen, että kirpputorit eivät ulkomailla ole ihan sama asia kuin Suomessa) pyörähdimme ihmettelemässä ja hankkimassa ahdistuksen turhan kovaäänisistä myyjistä.

9944

Designhub Barcelona esitteli meille julisteiden ja vaatteiden historiaa sekä nykyajan elämän parantamiseen littyviä keksintöjä (esim. suodatin imuputkilo, jolla voi juoda vaikka kolibakteereja sisältää vettä). Park Guellissa kävimme istumassa puiden varjossa, mutta maksulliselle puolelle emme halunneet.

9952

0112

Toki matkasimme vaijerivaunulla Montjuicille. Auringonpaisteesta ja lämmöstä sai nauttia ihan tosissaan, kun jatkoimme sitten veilä jalan vuoren päälle ja sieltä toista rinnettä alas, sillä etsimme Montjuicin hautausmaata.

0058

0062

0068

Jossain vaiheessa huomasimme olevamme kaukana kaikista muista ihmisistä, lukuunottamatta yhtä työntekijää, joka sitten alkoikin huudella meille. Kävi ilmi (vaikka tyyppi ei puhunutkaan yhtään englantia emmekä me espanjaa), että olimme aika kaukana siitä alueesta, minne turistit yleensä pyrkivät.

0072

0079

0076

Hautausmaan työntekijä oli kuitenkin huikean avulias ja lähti itse saattamaan meitä oikeaan suuntaan. Heppu käveli kanssamme useamman kilometrin, ohjasi hautausmaan porteista sisään ja kulki senkin jälkeen hetken kanssamme ja selitti käsillä viittoen, mihin suuntaan meidän pitää alkaa kulkea, että pääsemme joskus vuorelta ja hautausmaalta pois.

0105

0098

Oli kuitenkin mahtavaa kulkea oikeasti ihan kaksin ympäriinsä ja ihmetellä outoja kerrostalohautoja. Arvostan, että päädyimme sille puolelle, mihin muut eivät! Outoja hautoja riitti kilometritolkulla kun pujottelimme niiden välissä alaspäin.

0093

0100

0103

Viimeisenä iltana oli tarkoitus käydä nauttimassa suihkulähdevaloshowsta, mutta sitä ei koskaan tullut. Jotain siellö suihkulähteellä kovasti korjattiin, mutta miään infoa ei ilmestynyt mihinkään. Ei ilta kuitenkaan pilalla ollut, koska sää oli hyvä; kylmässä ja sateessa olisi voinut vituttaa odotella turhaan.

0153

0140

Tosiaan suurin osa ajasta meni käsi kädessä tallustellessa siellä täällä ja pussaillessa kadunkulmissa. Aika hyvä häämatka siis.

0151

0155

Kaikki kuvat.


Jätä kommentti