My Generation Sucks

Krakova 6.4. – 9.4.2017

Arvokkaasta vanhenemisesta: halusin viettää 30-vuotispäivää ilman kovin suuria juhlahässäköitä. Lisäksi jo pitkään oli ollut puhe, että pitäisi käydä Auschwitzissa. Nämä asiat kun yhdisti, syntyi siitä reissu Krakovaan Ismon, Kimin ja MinnaMatin kanssa.

2271

Majoitus oli Airbnb:n kautta ja mainio. Tilaa ja lämmintä vettä riitti, joskin aluksi kaasulämmityssysteemit herättivät hämmennystä. Asunto sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta.

2160

2151

2249

Aamupalaksi sain kakkua varta vasten koristellussa keittiössä! Huikeaa!

2094

Sää oli ensimmäisenä päivänä sateinen, toisena puolipilvinen ja viimeisenä aurinkoinen. Kuten aina, maleksimme kaduilla ja halukkaat joivat halpaa olutta pubeissa. Oluista oudoin (ja ilmeisesti myös pahin) kokemus osui poikien ja Minnan kohdalle suolakurkkuoluen muodossa. Haisi pahalle ja kuulemma maistui ihan suolakurkkuliemeltä . lähes harmi, etten juo enkä siten päässyt maistamaan tätä.

2104

2123

2122

Kävimme illalla Makaaberi Krakova -kierroksella, jossa opas kierrätti meitä ympäri vanhaa kaupunkia ja kertoi paikallisia kummitusjuttuja ja tositarinoita rikollisista ja pyöveleistä. Tunnelman täydellisti kostean sumuinen ilta.

2142

v2134

Auschwitzissa mikään ei järkyttänyt, koska asiasta paljon lukeneena olin jo valmiiksi hyvin perillä, mitä kaikkea leirissä tapahtui. Oli kuitenkin pysäyttävää nyt nähdä omin silmin alue ja etenkin Birkenaun laajuus iski päin kasvoja – ei sitä jotenkin ole kyennyt ymmärtämään miten suuresta alueesta on kyse, ennen kuin seisoi siellä ja katseli ympärilleen.

2164

2195

2196

2198

2207

2217

Pubilistalla oli Singer-baari jossa kaikki pöydät olivat vanhoja Singer-ompelukonepöytiä.

2294

Viimeisenä päivänä maleksiessamme löysimme vahingossa vanhan juutalaisen hautausmaan.

2322

2324

2328

Krakova on kaunis kaupunki, jonne haluan uudelleen, koska historiaan liittyviä paikkoja ja museoita jäi vielä paljon näkemättä. Ruoka ja juoma olivat hävyttömän halpoja, joten niihinkään ei juuri mennyt rahaa.

Kaikki reissukuvat.


Jätä kommentti