My Generation Sucks

Lissabon & Ericeira 4. – 9.1..2017

Lissabon on uskomattoman kaunis kaupunki, jonka ihmiset puhuvat hyvin englantia ja ovat ystävällisiä. ainakin pahimman turistiajan ulkopuolella.

2816

2789

Suurkaupungin tuntua ei ole lainkaan, vaan koko ajan on olo kuin kulkisi tunnelmallisen pikkukylän kaduilla. Koska kaupunki on rakentunut useamman eri kukkulan laelle, on näköalapaikkoja tarjolla monia. Lisäksi kaupunkikuvaan kuuluu erityisesti minulle mieleen olevat rappioromanttiset hylätyt rakennukset, katutaide ja kapeat kujat.

2803

2813

2825

2999

Auringon liikkeet ovat nopeat, aamun kirkkaus ja illan pimeys vaihtuvat paikkaa hyvin lyhyellä hämärän ajalla. Tunnelmointipasmat sekoitti toisinaan yllättävä kalan hajun hyökkäys. Se kuitenkin annettakoon anteeksi.

3000

3007

2858

Kävimme meriakvaariossa tuijottamassa mm. pingviinejä, merisaukkoja ja kaiken kokoisia kaloja.

2707

2718

2742

2773

Pakollista oli tietenkin käydä lempirunoilijani Fernando Pessoan kantakahvilassa. Muita turistikohteita olivat merimuseo, jossa oli yksi halli täynnä aitoja laivoja ja veneitä Lissabonin historian eri vaiheilta. Lautalla käväisimme Almadassa Kristus-patsaan juurella, mutta patsasta mielenkiintoisempana pidän kyllä maisemia.

2006

2995

2991

2839

Yhden päivän kulutimme Ericeirassa, joka on pieni kalastajakylä noin tunnin bussimatkan päässä Lissabonista. Jo matka itsessään oli mainio kurkistus Lissabonin ulkopuoliseen maaseutuun ja Ericeirassa riittikin sitten kaunista merimaisemaa silmän kantamattomiin.

2943

2879

2883

2930

Ericeira on suosittu surffikylä, mutta marraskuu ei ole sen kulta-aikaa. Minkä ansiosta saimme kulkea monilla eri rannoilla kaksin. Kahlasin meressä, tuuli oli viedä Ismon hatun ja vaeltelin kivien seassa simpukankuoria ja kiviä keräten niin, että unohdin ajan kulun kokoaan.

2890

2912

Viimeisen illan vietimme Pyhän Yrjänän linnassa (Castelo de São Jorge). Linna on todella iso ja mikä parasta, lähes kaikkialle sai mennä!

3046

3044

3028

Kotiin pääsimme hieman viiveellä, koska paluulento myöhästyi ja jäimme yöksi loukkoon Muncheniin, mutta se ei kyllä hyvää lomaa pilannut.

Ja kuviahan taas tunnetusti on lisää.

2 Kommenttia postitukseen “Lissabon & Ericeira 4. – 9.1..2017”  1. MariaS kirjoitti:

    Mä aattelinkin että jotai jäi nyt jutskaamatta kun nähtiin! Onpa kivoja kuvia, ei auta matkakuumeiluun. Nähtävästi mukavan lämmintäkin ollut kun t-paidoilla painatettu.


  2. Maria kirjoitti:

    Lämpöä oli se 15 – 20 astetta ja suoraa auringonpaistetta, niin kyllä ihan tarkeni. Paikallisista osa tosin kulki toppatakeissa…


Jätä kommentti